Palokunta

Nurmijärven Keskus VPK on IMG_7696sopimuspalokunta, joka toimii Nurmijärven kirkonkylässä Keski-Uudenmaan aluepelastuslaitoksen asemalla 40.

Nurmijärven Keskus VPK on tehnyt Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa sammutussopimuksen, joka velvoittaa miehittämään käytössä olevan VPK:n pelastusyksikön ja aluelaitoksen tukiyksikön alle 10 minuutissa vuorokauden ympäri. Palokuntamme toimii vahvasti vakinaisen pelastustoimen tukena miehittäen tarvittaessa aseman tukiyksiköt.

Nurmijärven Keskus VPK:lla on vuosittain noin 60 hälytystä. Hälytyksiä tulee kaikenlaisiin pelastustehtäviin, joista yleisimpiä ovat rakennus- ja huoneistopalot, maastopalot ja myrskyvauriot. Lisäksi VPK hälytetään usein paloasemalle varikkovalmiuteen vakinaisen henkilökunnan ollessa sidottuna pidempiaikaiseen tehtävään.

Nurmijärven Keskus VPK:n hälytyksistä suurin osa on Nurmijärven alueella, Keskus VPK hälytetään tarvittaessa myös naapurikuntiin tuleviin hälytyksiin.

Jäseniä palokunnassa on n. 70 kpl.

Palokunnassamme toimii aktiivisesti Hälytys-, Nais- ja  Nuoriso-osasto. Edellisten lisäksi myös aktiivitoiminnan jättäneet veteraanit tapaavat määräajoin.